Rottatorjunta ravintolassa asiantuntijan näkökulmasta
Ravintolat ja muut elintarviketilat ovat erityisen herkkiä rottaongelmille. Pienikin merkki jyrsijöistä voi vaarantaa elintarviketurvallisuuden ja asiakkaiden luottamuksen. Kun meidät kutsutaan paikalle, teemme aina tarkat selvitykset tiloista. Tyypillisesti rottien hävittäminen aloitetaan kellaritiloista, varastoista ja jätehuoneista, joihin rotta hakeutuu ravinnon ja suojan perässä.
Ammattilaisen näkökulmasta rottatorjunta ravintolassa koostuu useista vaiheista. Ensin asetamme syöttiasemat strategisesti kulkureiteille. Sen jälkeen tarkastamme viemäriputket ja rakenteiden läpiviennit, sillä juuri niiden kautta rotta pääsee sisätiloihin. Lopuksi ohjeistamme henkilökuntaa oikeista käytännöistä: jätteet on vietävä nopeasti pois, varastot pidettävä siisteinä ja elintarvikkeet säilytettävä suljetuissa astioissa.
Kun torjunta tehdään ammattimaisesti, ravintolan rottaongelma saadaan hallintaan. Usein suosittelemme ylläpitosopimusta, jolloin kohteessa tehdään säännöllisiä tarkastuksia ja rottien ehkäisy on jatkuvaa. Näin varmistetaan, että ravintola pysyy turvallisena sekä asiakkaiden että henkilökunnan kannalta.